Opdateret: 7. September 2022
Du har ikke brug for webdesignere for at lave en professionel hjemmeside – selvfølgelig med mindre du har lyst til at outsource webdesignet. I dag findes der mange programmer, som lader dig bygge flotte hjemmesider selv.
Det spiller ingen rolle, om du vil have en personlig hjemmeside, driver en virksomhed, ønsker at lægge din portefølje ud på nettet, eller om du har lyst til at blogge som hobby. Du har brug for en god hjemmeside for at blive synlig på nettet. Heldigvis findes der hjemmesidebyggere til alle nicher uden behov for kodning.
Her i vores store test af hjemmesidebyggere ser vi på, hvilket program der er bedst til forskellig brug. Vi gør det nemt at finde frem til den bedste hjemmesidebygger til netop dine behov.
Hvilken hjemmesidebygger der er bedst afhænger i stor grad af dine behov og ønsker. Det kan være tidskrævende og frustrerende at skifte program efter, du er begyndt at bygge. Selvom det altid står dig frit for at skifte hjemmesidebygger, bør du være sikker på valget, inden du lægger for mange kræfter i projektet. Det er utrolig træls at bruge mange timer eller dage bare for at finde ud af, at dit behov ikke er dækket.
Vurder følgende punkter inden du går videre til testen:
Vi anbefaler, at du tager dig god tid til at kortlægge dine behov. Hav fremtidige planer i tankerne når du skal vælge en løsning. Så kan du videreudvikle hjemmesiden efterhånden, som virksomheden vokser, eller hvis du vil udvide driften.
Lad os f.eks. sige, at du er en fotograf, som gerne vil have en portefølje til dine billeder. Du ønsker også en oversigt over dine tjenester og et kontaktskema. Du har derfor kun brug for et helt enkelt design, som fremhæver billeder og gør det muligt at optimere ift. SEO.
Det kan imidlertid være, at du ønsker at udvide med en webshop med fotoprodukter. Eller måske du vil tilbyde et kursus til kunder, som gerne vil lære at tage billeder eller redigere selv? Det kan også være fint at have muligheden for at blogge. Blogindlæg lader potentielle kunder få kendskab til dig og kan bidrage til mersalg samt giver gode muligheder for yderligere SEO-optimering.
Vi har blandt andet vægtet brugervenlighed, designfrihed og budget her i vores test af hjemmesidebyggere. Vi har valgt at inkludere både alsidige og specialiserede programmer, for eksempel et program som bruges specifikt til webshops.
Pris: Fra 14 dollars og op
Passer bedst til: Alsidig platform til de fleste
Wix.com er en af de mest populære hjemmesidebyggere, og det er ikke uden grund. Programmet er meget alsidigt med mange funktioner som passer til langt de fleste. Hvis du er i tvivl om, hvilke funktioner du har brug for på sigt, kan Wix være et sikkert valg. Du kan altid bygge på hjemmesiden med det du ønsker, uanset om det er en kundeportefølje, blog eller webshop.
En anden fordel ved Wix er, at platformen passer til både privatpersoner og virksomheder i de fleste størrelser. Du kan vælge mellem et stort antal abonnementer alt efter, hvad du har brug for. Du kan starte med en rimelig pakke og herefter opgradere efter behov.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 12 dollars og op
Passer bedst til: Dig som har behov for store billeder
Squarespace har vundet mange priser for sine professionelle templates. Hjemmesidebyggeren gør det nemt at skille sig ud med et virkelig lækkert design. Lige fra fotografer som har brug for en portefølje til dig som gerne vil starte en webshop – her finder du garanteret noget som er passende. Du kan lægge ret store billeder ud takket være ubegrænset lagringsplads.
En anden fordel ved Squarespace er, at løsningen også inkluderer værktøjer til markedsføring og webshop. Du får også tilgang til statistik og analyse, som kan bruges til videre optimering.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 12 dollars
Passer bedst til: Dig som ønsker fuld designfrihed
Webflow giver dig fuld frihed til at designe, selvom du ikke kan kode. Hjemmesidebyggeren har fået meget opmærksomhed de sidste år. Selvom du kan bruge den til at lave en hjemmeside selv, er der også mange webdesignere og webdesign-bureauer, som har taget løsningen i brug. Der er meget at lære, inden du kan begynde at bruge programmet, hvis du ikke i forvejen har erfaring med design. Alternativt kan du bruge en af de mange skabeloner for at komme hurtigt i gang.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 2-3 dollars og op
Passer til: Dig som gerne vil have en hjemmeside, e-mail og domæne samme sted
Network Solution har hovedsageligt været brugt til at registrere domæner. Nu tilbyder de også en hjemmesidebygger til dig, som gerne vil lave hjemmesiden selv og have et professionelt designværktøj. Du får desuden et gratis domæne, når du bygger hjemmesiden hos Network Solutions. De tilbyder også professionelle e-mailadresser.
Fordele:
Ulemper:
Pris: 29 dollars
Passer bedst til: Webshop
Shopify er en platform til dig, som gerne vil have en webshop. Du får fuld funktionalitet til at drive din webshop og mulighed for at lave en flot hjemmeside til butikken. Shopify lader dig søgemaskineoptimere alt fra hjemmesider til produktsider, og du kan udbygge funktionaliteten med apps. Hvis webshop ikke er dit fokus og vigtigst for dig, bør du imidlertid vurdere andre hjemmesidebyggere.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 6 dollars og op
Passer bedst til: Små webshops eller nichemarkeder
Weebly er en webshopløsning fra Square med træk-og-slip funktion. Den tilbyder kraftige og avancerede løsninger til dig, som ønsker at skalere din webshop. Samtidigt kan du lave hjemmesider som også indeholder portefølje, blog og andre sider. Weebly er dermed et godt alternativ til dig, som gerne vil have en hjemmeside og webshop. Skal du satse stort på enten blog eller webshop? I så fald bør du også vurdere andre løsninger.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Ca. 22 dollars
Passer bedst til: Dig som gerne vil have en nem hjemmesidebygger
Web.com tilbyder hjemmesidebygger, domæneregistrering og hosting til WordPress. Her fokuserer vi på hjemmesidebyggeren. Det er nemt at komme i gang, og du har adgang til mange forskellige templates med træk-og-slip funktion. Støtten til webshops er imidlertid begrænset, og du har ikke den samme designfrihed som for eksempel med Wix.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra ca. 4 dollars og op
Passer bedst til: Små virksomheder
Hostgator er et budgetvenligt alternativ til dig, som gerne vil lave hjemmeside selv. Det er en af de billigste programmer i vores test, men det går ikke udover kvaliteten. Du kan vælge mellem mange professionelle templates, som kan tilpasses yderligere med træk-og-slip funktion. Store virksomheder og privatpersoner som ønsker mere avancerede funktioner bør imidlertid vurdere andre løsninger.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 49 dollars per år
Passer bedst til: Dig som bruger WordPress
Elementor er en hjemmesidebygger som integreres med WordPress. Du får dermed fleksibiliteten til WordPress sammen med designmuligheder som ligner Wix og Squarespace. Dette kan være en meget god løsning til dig, som gerne vil have at bloggen og dine tekster skal være i fokus men alligevel gerne vil have mulighed for at lave lækre landingpages og salgssider.
WordPress er utvivlsomt en af de bedste og mest populære løsninger til blogs, CMS og publiceringsplatform. Hertil får du adgang til virkelig mange plugins som gør, at du også kan lægge online kurser ud eller drive webshop. Elementor giver WordPress yderligere frihed ved, at du ikke er låst til et givet tema. Hvis det imidlertid ikke er vigtigt for dig at bruge WordPress, bør du vurdere en af de andre hjemmesidebyggere.
Fordele:
Ulemper:
Pris: Fra 6-7 dollars og op
Passer bedst til: Dig som ikke ved så meget om webdesign og små virksomheder
Godaddy er en af de mest populære tjenester til at køb af domæner. De tilbyder imidlertid også brugervenlige hjemmesidebyggere til dig, som gerne vil lave hjemmeside selv men kun har lidt erfaring. Det gør, at du hurtigt kan opsætte en professionel side med mulighed for webshop. Hvis du er på udkig efter en billig løsning af høj kvalitet, som hurtigt får den ud på nettet — ja, så har du fundet den.
Ulempen er samtidigt at løsningerne kan blive alt for enkle på sigt. Hvis du allerede nu ved, at I skal skalere webshoppen i løbet af et par år, kan det betale sig at vælge en platform som giver jer plads til dette. Har I kun brug for en enkelt side med oversigt over tjenester og kontaktdetaljer, kan Godaddy være mere end god nok nu og på sigt.
Fordele:
Ulemper:
Som du kan se ud fra testen, findes der mange forskellige værktøjer til dig som vil lave en hjemmeside selv. Vi kan normalt set skælne mellem tre typer: færdige templates, træk-og-slip funktion og templates med træk-og-slip funktion. Den ene type er ikke nødvendigvis bedre eller dårligere end de andre.
Færdige templates uden træk-og-slip funktion er en nem løsning til dig som gerne vil hurtigt i gang. Gode eksempler på dette er WordPress-templates. Du installerer et tema og lægger din egen tekst og billeder ind. Træk-og-slip funktion både med og uden templates er imidlertid ret almindeligt for andre hjemmesidebyggere.
Hvis du har et specifikt design i tankerne og har lavet dig en skitse, så kan du bruge træk-og-slip funktionen. Du opbygger dit helt eget design, men du slipper for at kode. Mange vælger imidlertid at begynde med en skabelon, som de laver til sin egen. Fordelen ved det er, at du får en skabelon som er udviklet af en professionel samtidig med, at du får publiceret hjemmesiden ret hurtigt.
De fleste hjemmesidebyggere tilbyder månedlige og årlige abonnementer. Prisen afhænger af funktionalitet, og her findes der noget til ethvert budget. Udover abonnement skal du også betale for et domæne. Nogle abonnementer inkluderer altid domæne, mens andre ikke gør. Andre tilbyder kun gratis domæne i et år.
Mange af hjemmesidebyggerne tilbyder en gratis prøveperiode eller et gratis abonnement med begrænsede funktioner. Vi anbefaler på det stærkeste, at du tester flere af de programmer som er mest aktuelle for dig, inden du binder dig til et abonnement.
Er du usikker på, om du skal lave en hjemmeside selv eller få en webdesigner til at gøre arbejdet? Eftersom du er havnet her i vores test af hjemmesidebyggere, er chancerne store for, at du har lyst til at bygge den selv. Der findes både fordele og ulemper ved begge dele, men det kan være smart at starte med at designe lidt selv først.
Du kan dermed få bedre forståelse for, hvordan hjemmesiden bør se ud i praksis. Du får også værdifuld viden om webdesign. Der er heller intet i vejen for at inddrage en webdesigner på et senere tidspunkt, hvis du skulle ønske det. Det kan tvært imod være en fordel at kunne vise, hvad I godt kan lide, hvad der allerede fungerer, og hvad der kan forbedres yderligere ved hjemmesiden.
Det er også muligt at finde en webdesigner som kan hjælpe dig med at bygge en hjemmeside på en af disse “gør-det-selv” platforme. Mange af hjemmesidebyggerne har deres egne designere, som du kan få hjælp af efter, at du er blevet kunde hos dem. Det kan være rart at vide, hvis du sidder fast eller ombestemmer dig undervejs.
Vores store test af hjemmesidebyggere viser, at der findes et utrolig stort udvalg. Det er gode nyheder til dig, som gerne vil lave en hjemmeside selv. Der findes både fordele og ulemper ved de fleste. Hvilken der er den bedste hjemmesidebygger til dig vil afhænge af formål og behov. Lad os kort opsummere:
Personlige præferancer vil også have noget at sige. Det som er en intuitiv og nem løsning for din kollega, er ikke nødvendigvis så nem at forstå for dig. Det er vigtigt, at den som skal udforme hjemmesiden får lov at være med til at bestemme. Husk også på at hjemmesidebyggeren skal dække både nuværende og fremtidige behov, så du slipper for at starte på ny senere hen.
ige præferancer vil også have noget at sige. Det som er en intuitiv og nem løsning for din kollega, er ikke nødvendigvis så nem at forstå for dig. Det er vigtigt, at den som skal udforme hjemmesiden får lov at være med til at bestemme. Husk også på at hjemmesidebyggeren skal dække både nuværende og fremtidige behov, så du slipper for at starte på ny senere hen.