Bogføring: De bedste bureauer i Danmark (2023)

Har du brug for hjælp til bogføring? Her finder du vores guide til danske bureauer. Du kan læse opdaterede anmeldelser og læse andet relevant information. Brug skemaet på hjemmesiden hvis du ønsker at modtage tilbud fra bureauerne.

Om vores vurdering

Filtrer

Sted

Sorter

Vores anbefaling

Sådan vælger du den rigtige bogholder

Opdateret: 30. Desember 2022

Der stilles strenge krav til bogføring og regnskab under regnskabsloven. Konsekvenserne kan være alvorlige, hvis noget går galt.

Skal du have en bogholder?

Virksomheder som er regnskabspligtige skal indsende årsregnskab én gang om året til Skat. Du kan lave regnskabet selv eller få nogen internt til at gøre det, hvis I har tid, interesse og de rette evner.

Mange vælger derfor at få hjælp af en bogholder, enten til at lave hele regnskabet i løbet af året eller for at tjekke at alt er rigtigt inden årsregnskabet indsendes. Virksomheder som er bogføringspligtige behøver ikke at indsende årsregnskab, men mange vælger alligevel at få hjælp fra en bogholder.

Fejl i bogføringen kan føre til skattesmæk og bøder. Skatteministeriet kan eksempelvis bede om at få bogførte fradrag for hjemmekontoret kontrolleret, og her kan eventuelle fejl og manglende information blive slået hårdt ned på. Det er derfor meget vigtigt med gode rutiner og de rigtige evner for at være sikker på, at bogføringen bliver korrekt.

Hvordan vælger man den rette bogholder til din virksomhedstype?

Der stilles forskellige krav til bogføring og regnskab alt afhængigt af, hvilken type virksomhed du har. Specifikke brancher kan også have specielle behov. Det første du bør tænke over er, hvilke behov lige præcis din type virksomhed har. Hvis I f.eks. driver et telemarketingsbureau med mange ansatte og et stort regnskab, så kan en bogfører frigive værdifuld tid for virksomheden.

Branchekundskab er vigtigt, når du skal vælge bogholder. Vi anbefaler, at du finder en bogholder, som tidligere har arbejdet med selskaber lignende dit. Bogholderen kan være en god rådgiver, når du har brug for nogen at sparre med for eksempel angående investeringer eller ansættelser.

Hvor meget af regnskabet vil du lave selv?

Det næste, du bør tage stilling til, er projektets omfang. Ønsker du, at bogholderen skal lave hele regnskabet selv? Ønsker du at lave noget af arbejdet selv? Har I ansat nogen internt i virksomheden til at tage ansvar for bogføring og regnskab? Har I kun brug for nogen til at gennemse og tjekke, at årsregnskabet er rigtigt?

Eksempler på dette kan være at virksomheden uploader rejseregninger og kvitteringer til regnskabsprogrammet. I bogfører imidlertid ikke beløbet – det overlader I simpelthen til bogholderen.

Mindre virksomheder med få bilag ønsker ofte at håndtere bogføring og regnskab selv. Det kan alligevel være en god idé at bede bogholderen om at opsætte regnskabsprogrammet og give dig oplæring først. Så kan du føle dig tryg ved, at du bogfører alle indtægter og udgifter rigtigt. Du slipper desuden for at bruge tid og kræfter på at søge efter alt information på egen hånd.

Hvilket regnskabsprogram ønsker I at bruge?

I bør også tænke over, om I har præferencer ift. regnskabssystemet. Hvis virksomheden allerede har brugt et specielt program over tid, bør I bruge en bogholder, som kender programmet godt. De fleste regnskabsprogrammer lader jer kommunikere direkte med bogholderen inde i systemet, hvilket gør det meget nemt at samarbejde.

Hvordan får man det bedste tilbud på bogholder?

Nu da I har kortlagt, hvilke behov virksomheden har, er det på tide at finde den bedste bogholder til jer. Vi anbefaler at bruge en udbudstjeneste for at få tilbud fra flere forskellige aktører. Det kræver at I indsender lidt oplysninger om, hvad I leder efter og kontaktoplysninger.

Derefter vil du få gratis og uforpligtende tilbud fra bogholdere, som er godt egnet til jobbet. I slipper for at bruge tid på at finde frem til matchende kandidater på egen hånd. I er frie til at vælge, om I vil takke ja til et af tilbuddene eller ej. Brug lidt tid på at studere tilbuddene og tag kontakt til dem, som I bedst kan lide.

Det er vigtigt at bruge lidt tid på at snakke med bogholderen for at tjekke, hvordan I kommunikerer. Der bør være en klar og tydelig dialog mellem bogholderen og virksomheden, så I bør ikke springe dette trin over. Sidst men ikke mindst, anbefaler vi at I beder om referencer fra tidligere eller nuværende kunder.

Her kan du læse mere om Danmarks bedste app udviklere.